Ingredienser
600 g kycklingfilé
½ citron, rivet skal och saft
1 tsk garam masala
1 msk olivolja
Chilicrème:
4 dl Lindahls Grekisk Yoghurt
1 röd paprika
3 msk flytande honung
1 tsk sweet chili
Salt, cayennepeppar
Så här gör du
Blanda citronskal och saft med garam masala och olivolja.
Pensla marinaden runt kycklingfiléerna. Täck dem med matfilm och låt vila i kyl över natten.
Bryn kycklingen lätt i en teflonpanna och stek färdigt i ugn vid 125 grader i 20 – 30 minuter. Kärntemperaturen skall vara 70 grader.
Dela paprikan och plocka bort kärnorna. Rosta den under ugnsgrill vid 200 grader i tio minuter.
Dra bort skinnet på paprikan och kör den i matberedare eller mixer till en slät massa. Blanda med honung och sweet chili. Smaka av med salt och cayenne.
Tips:
Har du varmluftsugn ställer du en skål med vatten i ugnen, sätter temperaturen på endast 90 grader. Köttet blir saftigare då.
Föredrar du en starkare crème tillsätter du även ½ rostad och mixad spansk peppar.