Ingredienser
Tillagningstid: 3 timmar och 15 minuter
600 g högrev, tärnat i ca 4cm stora bitar
4 st gula lökar, grovhackade
1 tsk gula senapsfrön
4 st vitlöksklyftor, skivad
1 st röd chili, finhackad
1 st torkad chipotle, hel
1 tsk rökt paprikapulver
1 tsk korianderpulver
5 dl mörk öl
2 msk kalvfond
vatten
3 msk tomatpuré
2 st lagerblad
olja att steka i
1 msk ättika
1 st baguette
2 dl Rysk yoghurt
Så här gör du
- Hetta upp en stor gryta och bryn köttet där i.
- När köttet fått färg har du i chili, vitlök och lök.
- Stek tills löken är genomskinlig och lägg sedan i senapsfrön, paprikapulver, korianderpulver, lagerblad, ättika, kalvfond, öl och tomatpuré. Fyll sedan upp grytan med vatten så att köttet blir täckt och lägg i chipotlen.
- Låt sjuda i ca 3 timmar under lock eller tills köttet kokat sönder.
- När chilin har kokat färdigt kan du lyfta upp den hela chipotlen och smaka av med salt.
- Servera sedan med en härlig luftig baguette och yoghurt. Garnera gärna med picklad rödlök och färsk koriander