Ingredienser
Äggpannkaka:
8 ägg
1 msk pizzakrydda
2 krm salt
1 krm cayenne
2 msk vatten
1 msk smör
Fyllning:
2 dl Lindahls Grekisk Yoghurt
250 g skalade palsternackor
1 skalad potatis, 100 g
1 lök, 100 g
1 vitlöksklyfta, riven
1 msk olja
½ pkt saffran
Salt och peppar
Så här gör du
Skär palsternackor, potatisen och löken i tunna skivor eller små tärningar.
Fräs grönsakerna med oljan och saffran i en teflonpanna vid svag värme tills de känns mjuka. Häll över i en gryta.
Tillsätt yoghurt och smaka av med salt och peppar. Låt stuvningen stå, men låt inte koka.
Vispa ihop alla ingredienser förutom smöret till en slät omelettsmet.
Värm en teflonpanna till medelvärme och lägg lite smör i botten. Häll 1/4 del av äggsmeten i pannan och grädda sakta tills smeten stelnar. Vänd pannkakan och stek tills den får lite färg.
Lägg pannkakan på en förvärmd tallrik. Grädda de övriga pannkakorna på samma sätt.
Lägg fyllningen på ena halvan av varje pannkaka. Vik över den andra halvan över fyllningen.
Tips:
Servera med en fräsch sallad och gott bröd.
Du kan även rosta grönsakerna i ugnen vid 200 grader.
Vill du inte vända pannkakan gräddar du den först på spisplattan och bakar den sedan under grillelementet i ugnen.