Recept

Skriv ut

Lyxig varm kantarellsmörgås

16-30 4 port

Ingredienser

1/2 kg färska kantareller
1-2 msk smör
1msk brynt charlottenlöksfond( finns på flaska)
1 msk råsocker(går med strösocker också)
Salt och svartpeppar
2 1/2 dl Rysk Yoghurt

Så här gör du

Skär kantarellerna i mindre bitar och förväll dem i varm panna till vattnet försvinner.Tillsätt smör och stek dem tills de får fin färg.Häll i brynt charlottenlöksfond,socker,salt och svartpeppar och till sist Rysk yoghurt.Låt puttra ihop några minuter,smaka av.

Bred smör eller margarin på delad grov thekaka eller annat bröd.Lägg på stuvningen och täck med hyvlad Västerbottenost (går bra med annan ost också)

Gratinera i ugn 225 C i 10 minuter.

Receptet skapat av: Karin Lindahl, Yoghurtambassadör