Recept

Skriv ut

Sweet and sticky chicken wings med Blue cheese dip

4 port

Ingredienser

4 portioner
Tid: 60 minuter

5 cm ingefära, skalad och grovhackad
2 stjälkar citrongräs, grovhackade
4 vitlöksklyftor
3 thai chili
1 dl ostronsås
3 msk farinsocker
1 dl honung
1,5 kilo kycklingvingar
3 lime, pressad
4 dl grekisk yoghurt
100 gram blåmögelost

Så här gör du

1. Sätt ugnen på 125 grader.
2. Lägg ingefära, citrongräs, vitlök, chili, ostronsås, farinsocker och honung i en matberedare och mixa ihop till en marinad.
3. Lägg kycklingen i en ugnsform, häll över marinaden och stoppa in i mitten av ugnen. Grilla vingarna på 125 grader i en och en halv timme. Höj sedan temperaturen till 200 grader och grilla vingarna tills de fått ordentliget med färg och såsen tjocknat. Vänd vingarna då och då.
4. Blanda ihop yoghurt och blåmögelost och en matsked pressad lime till en sås.
5. Ta ut kycklingen, skeda över lite limesaft och servera med såsen och en god sallad.