Ingredienser
4 st medelstora äpple (fast sort)
200 g kycklingfärs
100 g purjolök, tunt skivad
0,75 tsk curry
1 dl Lindahls Turkisk Yoghurt
1 msk majsstärkelse
1 krm svartpeppar
1 tsk salt
2 msk olja till stekning
Så här gör du
Kärna ur äpplena.
Gröp ur äpplena för att ge plats för fyllningen.
Finhacka de urgröpta äppelbitarna.
Lägg äpplen på en ugnsplåt.
Brun köttfärsen i en stekpanna med lite olja.
Tillsätt purjolöken, curryn och äppelbitarna.
Fräs ytterligare en liten stund.
Ta färsen från värmen och åt svalna lite.
Rör ihop Maizena och yoghurt.
Blanda yoghurt med färsen och rör om tills massan är slät.
Smaka av med salt och peppar.
Fyll äpplena med färsen.
Grädda i ugn vid200 C20-30 minuter tills äpplen är stekta men fortfarande fasta.
Tips:
Servera med sallad till lunch.
Skär bort en liten bit på botten av äpplena, så kommer de att stå bättre.
Lägg i så fall en liten bit av det urgröpta i botten för täppa hålet.
Receptet insänt av
Anne Kiuru, Riihimäki, Finland