Ingredienser
4 dl Turkisk Yoghurt
600 g kycklingfilé
Smör eller margarin
2 tsk curry
2 dl skuren purjolök
1 strimlad grön paprika
1 strimlad röd paprika
2 msk tomatpuré
2 msk vetemjöl
2 dl stark grönsaksbuljong
2 dl kaffegrädde
Vitlökssalt
Salt och peppar
Så här gör du
Strimla köttet.
Fräs matfett och curry i en gryta. Blanda ner köttet och bryn det.
Lägg i grönsaker och vitlökssalt och låt det puttra.
Tillsätt tomatpuré och rör om ordentligt.
Vispa ihop mjöl och buljong. Rör ner i grytan.
Ta av grytan från värmen.
Tillsätt yoghurt och kaffegrädde.
Värm lite svagt. Smaka av med salt och peppar.
Serveringstips:
Servera solskensgrytan till ris, grönsaker och färskt bröd.