Recept

Skriv ut

Kycklingbröst med morotssås

31-45 4 port

Ingredienser

600 g kycklingbröst, helst majskyckling
1 msk olivolja
Salt och peppar
1 charlottenlök, skalad och finhackad
200 g morötter, skalade och slantade
1 msk olivolja
½ dl torrt vitvin
½ dl vatten
1/4 hönsbuljongtärning
1 dl Turkisk Yoghurt
1 tsk maizena
1 msk färsk dragon, finhackad
Salt och peppar

Så här gör du

Fräs morötter och lök i olivolja. Häll på vin och vatten. Lägg i buljongtärningen och koka tills morötterna är mjuka.
Mixa slät i matberedare eller med stavmixer och häll tillbaka i grytan.
Koka upp igen. Rör ut maizena med lite vatten och vispa ner i morotspurén. Låt sjuda en minut. Tillsätt yoghurt, dragon och smaka av med salt och peppar.
Värm igen vid behov. Såsen bör inte kokas längre.

Bryn kycklingen i en stekpanna med olivoljan. Salta och peppra.
Ställ kycklingen i ugnen vid 125 grader i 20 – 30 minuter.
Kärntemperturen bör vara 65 grader.