Recept

Skriv ut

Kycklingspett med kall yoghurtsås

16-30 4 port

Ingredienser

600 g benfri kycklingkött i bitar

Marinad:
1 msk olja
1 msk flytande honung
1 msk pressad lime
½ krm Rajah chilipulver (OBS! Stark smak!)
Salt

Yoghurtsås:
3 dl Turkisk Yoghurt
3 msk flytande honung
½ krm Rajah chilipulver
1 lime, saft + finrivet skal

Så här gör du

Lägg kycklingbitarna i marinaden och blanda.
Låt vila i 4 timmar i kylen.
Trä sedan upp kycklingbitarna på spett som sedan läggs tvärsöver i en ugnsfast form så att kycklingbitarna inte ligger an mot formen.
Stek i ugnen på 225 grader ca 15 min.

Blanda ihop ingredienserna till yoghurtsåsen.

Serveringstips:
Servera med hemgjord klyftpotatis och broccoli.