Ingredienser
2 gelantinblad
2,5 dl vispgrädde
2 msk fryst bladspenat, urkramad
1,5 dl Grekisk Yoghurt
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk skaldjursfond
1 klyfta vitlök, pressad
150 g räkor, skalade
2 msk olivolja
2 msk citronsaft
2 msk persilja, hackad
½ tsk sweet chili pulver
Så här gör du
OBS! Receptet kräver förberedelser.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter.
Koka upp grädden. Krama ur gelatinbladen och rör ner i grädden.
Grovhacka spenaten. Blanda spenat, yoghurt, salt, peppar, vitlök, skaldjursfond och vitlök med grädden.
Fyll i 4 portionsformar och ställ kallt i minst 4 timmar.
Blanda olivolja, citonsaft, persilja och sweet chili pulver. Häll blandningen över räkorna och låt stå i kylen i minst 4 timmar.
Fördela räkorna över pannacottan.
Tips:
Byt ut räkorna mot kräftstjärtar.
Fyll i små snapsglas som plockmat eller till buffé.
Receptidéen insänt av Liza Grape