Ingredienser
Rostbröd, 4skivor
100 g Mascarpone
200 g kallrökt lax i tunna skivor
4 msk svart stenbitsrom
1/2dl pepparrot, färsk, riven
2 dl Lindahls Turkisk Yoghurt
½ citron, 4 tunna skivor
smör för stekning av bröd
Lollo rosso, 4 blad
Dill, 4 kvistar
Salt och nymalen vitpeppar
Så här gör du
Tvätta salladen noga och låt rinna av ordentlig.
Blanda Mascarpone, yoghurt och pepparrot, smaka av med salt och peppar.
Skär bort kanterna på brödet och stek dem gyllenbruna.
Bred ett tunt lager med pepparrotskräm på toastskivorna.
Lägg salladen på krämen och tryck till lätt så att den fastnar på toasten.
Täck salladen med en skiva lax utan att hänger över brödet.
Klickar resten av ostkrämen på skivorna.
Snurra laxskivor till ”rosor” och placera mitt på varje portion.
Toppar varje ”ros” stenbitsrom.
Garnera med citron och dillkvist.
Tips:
Hittar du inte Lollo rosso i din affär kan du använda finstrimlad isbergsallad.
Anpassa mängden pepparrot efter din egen smak.
Receptet insänt av
Jonas Andersson, Jönköping