Recept

Skriv ut

Senapsmarinerad strömming à lá Svensson

46- 4 port

Ingredienser

2 dl Turkisk Yoghurt
600 g färsk rensad strömmingsfilé

Marinad:
3 dl Turkisk Yoghurt
2 msk fransk senap
3 vitlöksklyftor
3 msk sirap
1 dl färsk dill
1 dl bladpersilja, hackad
3 äggulor

Grovt rågmjöl till paneringen
Smör eller margarin till stekning

Så här gör du

OBS! Receptet kräver förberedelser.

Mixa alla ingredienser till marinaden och smaka av med salt och vitpeppar.
Lägg strömmingen i marinaden och låt vila över natten.
Tag upp strömmingen och vänd den i rågmjöl.
Stek fisken i rikligt med smör eller margarin.
Klipp över lite extra dill och servera med nykokt färskpotatis.
Tips:
Gör lite mera marinad eller lägg undan lite innan du lägger i fisken.
Marinaden är god som sky när du serverar rätten.