Ingredienser
3 dl Turkisk Yoghurt
1 dl Lindahls Tzatziki
2 dl majonnäs
7 ägg, hårdkokta
2 potatisar, kokta
1 msk persilja, finhackad
1 lök, fintärnad
500 g rökt lax
400 g skalade räkor (alt. röd stenbitsrom)
1/3 gurka, skivad
1 msk färskpepparrot, raspad
1 knippe dill
400 g sandwichbröd eller formfranska, kantfri
1/2 kavring, tunnskivad, kantfri
Så här gör du
Fyllning 1:
Blanda Tzatziki med 1 fintärnad lök, 2 kokta fintärnade potatisar och 1 msk persilja.
Fyllning 2:
Mixa 250 g rökt lax med 4 hårdkokta ägg, 1 dl yoghurt och 1 msk majonnäs.
Fyllning 3:
Grovhacka 3 hårdkokta ägg och 200 g skalade räkor. Blanda med 1 dl yoghurt, 2 msk finhackad dill och 1 dl majonnäs.
Smet på toppen och sidorna:
1 dl yoghurt blandas med 1 dl majonnäs, 2 msk finklippt dill och 1 dl majonnäs (samma bas som fyllning 3).
Det ljusa brödet skall räcka till 3 lager.
Lägg ett lager ljust bröd i botten och täck med fyllning 1.
Lägg på ett lager kavring och täck med fyllning 2.
Lägg på ett lager ljust bröd och täck med fyllning 3.
Avsluta med ett lager ljust bröd. Bred toppsmeten runt och ovanpå tårtan.
Garnera sidorna med gurkskivor, spar några till toppen.
Garnera toppen med gurkskivor, ca 250 g rökt lax som rullas till rosor och ca 200 g skalade räkor. Riv färsk pepparrot över och garnera med färska dillkvistar.
Tips:
Blanda egen Tzatziki enligt recept på hemsidan.
Fyllningarna går att förbereda några dagar innan. Smaksätt gärna efter eget tycke med t.ex cayenne eller curry.
Tårtan blir saftigare om den ”byggs ihop” dagen innan och bara garneras på serveringsdagen. Givetvis gäller kylförvaring hela tiden.