Ingredienser
600 g skinn- och benfri laxfilé
½ dl salt
½ dl socker
4 msk whisky
1 dl Turkisk Yoghurt
200 g skalade jordärtskockor
2 st äggulor
1 dl rapsolja
1 tsk vinäger
Salt och peppar
Dill till garnering
Så här gör du
OBS! Receptet kräver förberedelser.
Skär laxen i 12 jämnstora, fyrkantiga bitar.
Blanda salt och socker. Strö blandningen över laxkuberna, slå över whiskyn och låt vila i 2 timmar i kylen.
Koka jordärtskockor i lättsaltat vatten. Häll av vattnet när de är mjuka. Lägg tillsammans med vinägern och gulorna i en mixer eller matberedare.
Mixa och tillsätt oljan i en tunn stråle som vid majonnäsberedning. Rör i yoghurten och smaka av med salt och peppar.
Sätt ugnen på 80-90 grader. Lägg laxen på en bakplåt eller motsvarande och baka laxen till en kärntemperatur av 55 grader.
Lägg allt på ett serveringsfat och garnera med några dillkvistar.