Ingredienser
8 stora pilgrimsmusslor
1 msk smör
1 msk olivolja
1 tsk citronsaft
Palsternackspuré:
500 g palsternackor
2 scharlottenlökar
1 vitlöksklyfta
4 dl mjölk
1 dl Turkisk Yoghurt
Salt och nymald svartpeppar
Så här gör du
Skala palsternackor, scharlottenlök och vitlök. Skär allt i mindre bitar.
Lägg i en kastrull och täck med mjölk. Koka tills palsternackorna är ordentlig mjuka. Mixa därefter med stavmixer eller snabbhack till slät konsistens.
Blanda ner yoghurt och smaka av med salt och svartpeppar ur kvarn.
Hetta upp en panna med smör och olivolja. Lägg i musslorna när smörblandningen har tystnat. Stek musslorna någon minut på varje sida.
De skall ha en liten kärna i mitten. Skaka om så att oljan och smöret sugs åt några gånger under stekningen.
Torka musslorna på hushållspapper och lägg upp på varmt fat eller tallrikar. Garnera med palsternackspurén.
Serveringstips:
Palsternackspurén passar utmärkt även till andra rätter av stekt fisk, kyckling eller fläskkött.