Ingredienser
600 g laxfilé, skinn- och benfri
½ tsk salt
1 krm nymalen svartpeppar
1 purjolök, ca 300 g
2 äpplen, Granny Smith
12 cocktailtomater, 125 g
4 dl Rysk Yoghurt
4 tsk fransk senap, ljus Dijon
1 tsk torkad oregano
Så här gör du
Skär laxen i 2 x 2 cm stora kuber, krydda med salt och peppar.
Ansa, tvätta och strimla purjolöken.
Kärna ur och tärna äpplena.
Dela tomaterna i halvor.
Lägg allt i en ugnsäker form, ca 30 x 40 cm.
Blanda yoghurt med senap och oregano.
Bred blandningen över alltihopa.
Grädda i ugnen vid 200 grader i 15 – 20 minuter.
Severa med dillkokt potatis och en fräsch sallad.
Receptet insänt av Rune Hammarberg, Västerås