Recept

Skriv ut

Tunnbrödsrulle med strömming

16-30 4 port

Ingredienser

Receptet kräver förberedning
8-10 st mandelpotatisar
16 fileade strömmingar
Ströbröd
Knippe dill, finklippt
3 dl Lindahls Turkisk Yoghurt
1 röd lök, fintärnad
4 runda mjuka tunnbröd
8 salladsblad
Smör till stekning
Salt
Vitpeppar

Så här gör du

Tvätta potatisen och koka dem med skinn i lättsaltat vatten.
Låt svalna något och skala dem.
Salta och peppra strömmingsfiléerna och vänd dem i ströbröd
Värm en stekpanna med smör och stek fisken snabbt, låt svalna på hushållspapper.
Skär potatisen och strömmingen i grova bita.
Blanda yoghurt med dill, rödlök, strömming och potatis.
Smaka av med salt och peppar.
Lägg salladsbladen som botten i tunnbrödet och bred ut röran över salladsbladen.
Rulla ihop tunnbrödet och toppa med ytterligare lite dill.
Servera!

Tips:
Gott till picknick, som mellanmål eller vickning
Receptet insänt av Ulf Renlund, Luleå