Recept

Skriv ut

Köttbullar i tomatsås med indiska smaker

16-30 4 port

Ingredienser

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2-3 tsk garam masala
1 pkt passerade tomater
1 dl vatten
1 dl Lindahls Rysk Yoghurt
salt och peppar
500 g blandfärs
1 ägg

Så här gör du

Börja med såsen så får den stå och småputtra och bli så där riktigt god medan du fixar köttbullarna. Skala och finhacka den gula löken. Fräs löken i lite olja och pressa i i vitlöksklyftorna. Ner med garam masala, stek lite till. Och nu är det bara att tillsätta tomaterna, vattnet och yoghurten. På med ett lock och låt tomatsåsen goa till sig. Smaka eventuellt av den med lite salt och peppar.
Nu till köttbullarna. Dessa gör du ganska neutrala smaken. En del barn är ju lite emot alltför kryddstark mat och då kan de bara fiska upp köttbullarna. Blanda färs, ägg, salt och peppar till en smidig färs. Stek ganska stora köttbullar i en stekpanna i lite smör eller olja. De behöver inte bli helt klara. Lägg i köttbullarna i tomatsåsen och låt köttbullarna puttra i såsen i 10 minuter. Nu är det klart att servera med ris, en krämig coleslaw och en klick yoghurt.