Ingredienser
½ kålrot
2 st gulbetor
1 st stor morot
3 st jordärtskockor
½ dl syltlök
10 st champinjoner
1 st palsternacka
4 dl äppeljuice
4 msk grönsaksfond färdigblandad
1 tsk Sambal Oelek
1 dl Salakis Matlagningsyoghurt 24 %
200 g haricots verts
2 st salladslök, skuren
salt
svartpeppar
Picklad gurka
1 st gurka
1 dl äppelcidervinäger
½ dl rörsocker
Blomkålsyoghurt
150 g blomkål
3 msk fetaost, smulad
1 dl Salakis Matlagningsyoghurt 24 %
2 tsk flytande honung
salt
svartpeppar
Så här gör du
Skala och skär rotfrukterna i tärningar. Koka upp äppeljuice i en gryta, tillsätt grönsaksfond och Sambal Oelek. Lägg ner rotfrukterna och låt de koka upp och sedan sjuda under lock, ca 15 minuter. Känn efter med en sticka att de är mjuka. Tillsätt yoghurt. Lägg haricots verts och salladslök i grytan. Smaka av med salt och peppar.
Picklad gurka
Dela gurkan på längden och ta bort kärnhuset. Skär i 5 mm tjocka skivor. Blanda äppelcidervinäger och rörsocker tills sockret löst sig. Slå blandningen över gurkan och låt dra i ca en timme.
Blomkålsyoghurt
Hacka blomkålen grovt och rosta i en stekpanna i lite rapsolja eller smör tills gyllenbrunt. Blanda fetaost med matlagningsyoghurt, blomkål och honung. Smaka av med salt och peppar. Servera till grytan.