Recept

Skriv ut

Kyckling med rostade sötpotatis, senapsyoghurt och stekta champinjoner

31-45 4 port

Ingredienser

4 st sötpotatisar, klyftade

4 st kycklingklubbor

200 g små champinjoner, klyftade

2 dl Cypriotisk yoghurt

2 msk dijonsenap

3 msk färsk dragon, hackad

2 st gula lökar, klyftade

1 st gul lök, hackad

2 msk kapris

olja till stekning

salt och peppar

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Smörj en ugnsform med olja och lägg sedan ner de klyftade sötpotatisarna, den klyftade löken och kycklingklubborna i formen. Krydda med 2 msk dragon, salt och peppar och blanda runt. När ugnen är varm sätter du in formen och rostar i ca 35-40 minuter.
  3. Hetta upp en stekpanna med lite olja i. När pannan är het så lägger du i champinjonerna. Stek champinjonerna utan att röra så mycket så de får fin färg.
  4. Medan du steker champinjonerna blandar du yoghurten, dijonsenap och resterande dragon. Smaka upp med salt och peppar.

När champinjonerna börjar få färg lägger du i den hackade löken. Stek i nån minut till tills löken börjar bli genomskinlig. Smaka upp med salt och peppar. Servera.