Ingredienser
4 portioner
Tid: 40 minuter + 40 minuter jäsning
Pizzadeg
7 dl vetemjöl special
3 dl ljummen vatten
3 msk olivolja
50 g färsk jäst
2 tsk socker
1 tsk salt
Topping
4 dl Rysk yoghurt
12 st fast potatis, kokta, skivade
2 st mozzarellabollar
2 dl Allerum prästost eller liknande
1 näve ruccola
4 msk gräsig god olivolja
Salt och svartpeppar
Så här gör du
1. Knåda ihop ingredienserna till pizzadegen i en köksmaskin 10 minuter. Låt jäsa till dubbel storlek.
2. Sätt ugnen på det högsta som går med över och undervärme.
3. Dela degen i 2 bitar och kavla ut varje bit lika stor som en ugnsplåt. Lägg degen på bakplåtspapper.
4. Smeta ut yoghurten över degen och strö över ost. Varva potatisskivorna på degen, salta och peppra och baka i mitten av ugnen 10-12 minuter tills degen är frasig och potatisen fått färg.
5. Ta ut pizzan, ringla över olivolja och toppa med ruccola. Servera.