Ingredienser
0,5 kg potatis med skal
1 purjolök
0,5 kgmorötter
0,5 kgkålrot
1,5 dl majonnäs
2 vitlöksklyftor, pressade
1 tsk torkad basilika
5 dl Lindahls Turkisk Yoghurt
1 lime, saften
svartpeppar
salt
Smör eller olivolja till stekning.
Så här gör du
Tvätta potatisarna och kok dem till de är mjuka.
Skala morötter och kålrot och tärna dem i grovt.
Tvätta purjolöken och strimla den.
Fräs morötter och kålrot på svag värme i 5 minuter.
Tillsätt purjon och fräs ytterligare 3 minuter.
Skala potatisen och tärna dem grovt.
Rör ihop majonnäs, yoghurt, basilika, vitlök och limesaft.
Blanda dressingen med potatisen och grönsakerna.
Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
Låt vila i minst 2 timmar
Tips:
Passar utmärkt att serveras till kallt kött och grillat eller bara att äta som den är!
Receptet insänt av
Malin Grönberg, Lund