Ingredienser
300 g urvattnad sill
Lag:
1 dl ättika 12% (eller 0,5 dl ättikssprit)
2 dl socker
3 dl vatten
1 lagerblad
5 kryddpepparkorn
2 cm skalad morot i tunna skivor
3 cm purjolök i tunna skivor
1 liten rödlök i tunna skivor
Currycreme:
1 tsk currypulver
100 g majonnäs
200 g Lindahls Grekisk Yoghurt
3 msk gurkspad
1 syrlig äpple (t. ex. Granny Smith)
6 cm purjolök i tunna skivor eller strimlor
50 g smörgåsgurka i grova tärningar
Så här gör du
OBS! Receptet kräver förberedelser.
Blanda alla ingredienser till lagen och rör om tills sockret har smält.
Lägg sillen i lagen, se till att den är ordentligt täckt. Man kan lägga plastfolie och en tallrik ovanpå för att trycka ner fisken.
Låt vila i kyl under minst 48 timmar.
Rör ihop yoghurt med majonnäs, currypulver och gurkspad.
Ta upp sillen ur lagen och låt rinna av. Skär den i vanliga sillbitar.
Skala, kärna ur och tärna äpplet. Lägg alla ingredienser i en skål och blanda försiktigt.
Låt curryssillen vila ytterligare ett dygn i kylen.