Ingredienser
6 dl skaldjursfond
1 paket saffran (1/2 gram)
1 dl olivolja
1 nät hjärtmusslor, avsandade
5 st havskräftor
10 st kungsräkor (MSC-märkta)
1 stor gul lök, finhackad
4 tsk vitlöksklyftor vitlök, pressade
1 röd paprika, tärnad
1 dl tärnad stjälkselleri
1 tsk rökt paprikapulver
300 gram paellaris
2 dl vitt vin
½ burk skalade plommontomater, grovtärnade
salt och svartpeppar
100 gram frysta ärtor
1 knippe persilja, hackad
2 citroner, klyftade
5 dl Grekisk yoghurt
Så här gör du
Instruktioner, yoghurtsås
1. Blanda ihop yoghurten med hälften av vitlöken. Droppa i lite citron, salta, peppra och ställ i kylen.
Instruktioner, Paellan
1. Koka upp skaldjursfonden, lägg i saffran och håll den varm.
2. Hetta upp en stor traktörpanna. Lägg i olivolja, lök, stjälkselleri och paprika. Fräs 4-5 minuter på medelhög värme.
3. Lägg i vitlök, rökt paprikapulver och riset. Fräs ett par minuter. Salta och peppra.
4. Häll i vinet och låt det koka in, lägg sedan i tomaterna och häll sedan i fonden lite i taget under omrörning tills riset nästan mjuknat.
5. Lägg på musslor, havskräftor, kungsräkor och ärtor. Sätt på ett lock och låt puttra 10 minuter.
6. Toppa med persilja och garnera med citronklyftor. Servera med aiolin.