Ingredienser
500g pumpa
100g gul paprika
1 gul lök
1 vitlöksklyfta, skalad, skivad
3 dl grädde
3 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
2 dl Lindahls Grekisk Yoghurt
saft av 1 lime
1 tsk sambal oelek
salt, peppar
1 tsk körvel, färsk, finskuren
1 msk smör
Så här gör du
Skala pumpan, ta bort kärnhuset och skär pumpaköttet i mindre bitar.
Kärna ur paprikan och skär dem i mindre bitar.
Fintärna löken och fräs den i lite smör i en gryta.
Tillsätt paprikan och vitlöken, fortsätt fräsa en minut.
Lägg pumpa, grädde, vatten och buljongtärning i grytan.
Låt koka tills pumpan är mjuk, ca 10-15 min.
Mixa soppan slät och tillsätt yoghurt, lime, sambal oelek och körvel.
Värm åter upp soppan och smaka av med salt och peppar.
Receptet insänt av
Sari Nieminen, Kausala, Finland