Ingredienser
1 msk olivolja
600 g blomkålsbuketter
1 stor gul lök, grovtärnad
2 vitlöksklyftor, skivade
2 msk grönsaksfond
1 lagerblad
4+1 dlvatten
1 dl vispgrädde
2 tsk Maizena
1,5 dl Lindahls Rysk Yoghurt
2 msk persilja, hackad
salt och grovmalen svartpeppar
Parmesankräm:
2 dl Lindahls Turkisk Yoghurt
1 dl parmesan, grovriven
3 soltorkade tomater, fintärnade
Så här gör du
Blanda alla ingredienserna till parmesankrämen och låt vila i kylen i en timme.
Hetta upp oljan i en gryta och fräs blomkål, lök och vitlök utan att de får färg.
Tillsätt grönsaksfond,4 dlvatten, lagerblad och grädde.
Koka upp och låt sjuda tills kålen känns mjuk.
Mixa soppan slät och häll tillbaka i grytan.
Vispa ihop1 dlvatten och Maizena.
Blanda i Yoghurt och persilja.
Rör blandningen i soppan och smaka a med salt och peppar.
Hetta upp igen till 95 grader.
Servera med parmesanyoghurt och ett gott bröd.
Tips:
Har Du ingen rysk yoghurt hemma får Du ett bra resultat även med turkisk yoghurt.
Receptidéen insänt av
Sara Marteus, Motala