Ingredienser
400 g ansad brysselkål
1 l lättsaltat vatten
2 dl Lindahls Rysk Yoghurt
5 dl kycklingbulong
2 dl kålspad
30 g smör (1 msk)
30 g mjöl (2 msk)
1 äggula
Så här gör du
Koka upp vattnet och koka brysselkålen tills kålen känns mjuk.
Ta upp kålen, låt svalna något och dela den i halvor.
Smält smöret i en gryta, rör i mjölet och låt fräsa en kort stund utan att mjölet tar färg.
Tillsätt buljongen och 2 dl spad efter kålkoket under omrörning.
Koka upp, sänk värmen och låt sjuda i tio minuter. Rör om då och då.
Rör ihop yoghurt med äggulan och vispa blandningen i soppan
Smaka av med salt och peppar och tillsätt brysselkålen
Hetta upp igen till 90 grader, soppan bör inte kokas mera..
Häll i soppterrin eller i djupa tallrikar och garnera med persilja.
Tips:
Förvärm buljong och spadet, så minskar risken för vidbränning.
Du kan använda även Lindahls Turkisk Yoghurt istället för rysk.