Recept

Skriv ut

Turkisk yoghurtsoppa

16-30 4 port

Ingredienser

5 dl Lindahls Turkisk Yoghurt
1 ägg
1 tsk salt
¾ tsk nymalen svartpeppar
30 gr smör
1 finhackad gul lök
2 tsk torkad och söndersmulad mynta
2 tjocka brödskivor skurna i tärningar
Olja för stekning av brödskivorna

Så här gör du

Smält smöret i en kastrull, lägg i den hackade löken och fräs på svag värme tills löken är mjuk.
Fyll på 4 dl yoghurt och 5 dl vatten, låt koka upp och sjuda några minuter. Ta av soppan från spisen.
Rör ut ägget med resten av yoghurten och myntan. Vispa smeten i soppan. Salta och peppra.

Värm lite olja i en stekpanna. När oljan är mycket het, lägg i brödtärningarna och fräs dem tills de är gyllenbruna.
Häll soppan i portionsskålar och lägg i brödtärningarna omedelbart före serveringen.