Ingredienser
2 ½ dl Lindahls Grekisk Yoghurt
1 gul lök
2-3 vitlöksklyftor
1 stor sötpotatis
5 vanliga potatisar
2 msk olivolja
½ grönsaksbuljongtärning
½ purjolök
Curry
Salt och peppar
Till servering:
2 dl Lindahls yoghurt
Citronklyftor
2 msk hackad bladpersilja
2 ½ dl Lindahls Grekisk Yoghurt
1 gul lök
2-3 vitlöksklyftor
1 stor sötpotatis
5 vanliga potatisar
2 msk olivolja
½ grönsaksbuljongtärning
½ purjolök
Curry
Salt och peppar
Till servering:
2 dl Lindahls yoghurt
Citronklyftor
2 msk hackad bladpersilja
Så här gör du
Fräs hackad gul lök, vitlök och en nypa curry i olivolja.
Tillsätt tärnad sötpotatis och 3 vanliga potatisar.
Fyll på vatten och lägg i en buljongtärning – så att vattnet precis täcker potatisen.
Låt puttra tills potatisarna känns mjuka.
Mixa med en stavmixer och häll tillbaka i grytan.
Tärna de övriga 2 potatisarna, häll i moset och låt puttra en kort stund tills de är mjuka.
Strimla purjolöken och fräs den lätt i olivolja.
Rör ner yoghurt och purjolöken i soppan och låt koka upp igen.
Smaksätt med salt och peppar.
Servera med en klick Lindals yoghurt, hackad bladpersilja och en citronklyfta.