Ingredienser
Pajform med låg kant om ca 20 cm i diameter
pajdeg
150 g smör
3 1/2 dl vetemjöl
2 små ägg
salt
Äggstanning
3 ägg
3 dl mjölk
2 tsk krossad kummin
salt
200 g brännvinsost
Så här gör du
Värm ugnen till 200 C. Smält smöret och låt det svalna något. Blanda smör, mjöl och salt i en bunke. Tillsätt äggen och knåda ihop till en smidig deg. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, 28 cm i diameter, så att degen hänger lite över kanten. Ställ pajformen i kylen eller frysen, ca 30 min.
Vispa äggen till stanningen och blanda därefter ner mjölk och kummin. Smaka av äggstanningen med salt. Riv osten och lägg ner den i pajformen. Häll över stanningen och ugnsbaka ca 20- 30 minuter tills pajen”stannat”. Pajen är god att servera både som varm eller kall.
Receptet skapat av Mattias Larsson, Lindahls yoghurtkock