Ingredienser
4 dl Rysk Yoghurt
4 msk olivolja
150 g ansad vitkål
100 g blomkålsblommor
100 g rödlök
100 g morötter
1 vitlöksklyfta
1 msk paprikapulver
1 tsk sambal oelek
½ tsk sweet chilli pulver
½ grönsaksbuljongtärning
1 burk sojabönor
½ tärnad paprika
1 avocado
Ris
Så här gör du
Skär vitkål, morötter och lök i lagom stora bitar.
Bryt blomkålsblommorna från stjälken.
Fräs dessa grönsaker och paprikapulvret i oljan ca 2 min.
Tillsätt yoghurt, sambal oelek, grönsaksbuljong, och sweet chilli.
Låt småkoka ca 4 min.
Tillsätt därefter den tärnade paprikan och sojabönorna, låt grytan småputtra tills grönsakerna känns lagom krispiga.
Serveringstips:
Servera till kokt ris och avocado i bitar.