Recept

Skriv ut

Yoghurtsoppa med renskav

46- 4 port

Ingredienser

4 dl Grekisk Yoghurt
3 dl vatten
1 dl rött vin
250 g renskav
1 skvätt oxfond som kryddning
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
2 msk mjöl
2 msk hjortronsylt
2 äggulor
1 liten näve färska hackade basilikablad
Ev. murklor (väl förvällda, sköljda och avgiftade)

Produkter i detta recept

Grekisk yoghurt

Så här gör du

Bryn renskavet.
Låt köttet sedan puttra ett par minuter med oxfonden och rödvinet.
Lägg genast över den varma köttblandningen i 3 dl yoghurt och marinera i ca 1 timme.
Fräs under tiden finhackad lök och vitlök.
Rör ut mjölet i vatten.
Blanda allt, koka upp soppan och låt sjuda några minuter.
Tillsätt hjortronsylten och ev. murklor. Smaka ev. av med mer oxfond eller hjortronsylt.
Ta av kastrullen från plattan. Rör ihop 1 dl yoghurt med äggulorna och vispa blandningen i soppan (den får inte vara varmare än 80 grader).
Strö över basilika.

Serveringstips: Servera med grovt rågbröd, smör och ost. Ett glas rödvin eller tranbärsjuice rekommenderas till.

Cookie Settings