Recept

Skriv ut

Yoghurtmuffins

4 port

Ingredienser

60 g turkisk yoghurt

100 g mjöl

50 g socker

40 g smält smör

1 ägg

1/2 tsk bakpulver

rivet apelsinskal

Topping:

180 g färskost

50 g Grekisk yoghurt

socker efter smak

Så här gör du

Blanda mjölet med bakpulver, tillsätt socker, apelsinskal, ägg och vispa ihop.
Tillsätt sedan yoghurt, smör och blanda igen till en slät smet.

Smörj muffinsformen med olja eller använd pappersformar. Häll i smeten i former, fyll till lite mer än hälften. Grädda i en förvärmd
ugn vid 180 grader i 20 till 25 minuter. Låt svalna.

Topping:

Mixa färskosten med socker och yoghurt. Lägg eller spritsa på toppingen på muffinsarna.
Tips! Dekorera med bär eller strössel