Recept

Skriv ut

Yoghurtmuffins med topping

4 port

Ingredienser

75 g smör
3 ägg
2,5 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk krossad kardemumma
1 dl Grekisk yoghurt
Glasyr
1,5 dl florsocker
0,25 dl Grekisk yoghurt

Smör och mjöl till formarna

Så här gör du

Värm ugnen till 200°.
Smält smöret och låt det svalna.
Vispa ägg och socker poröst.
Blanda vetemjölet med bakpulvret, tillsätt kardemumma och rör ner blandningen i äggvispet till en jämn smet. Tillsätt smöret och yoghurten och rör om.
Smöra och mjöla muffinsformar (om man använder engångsformar så behövs inte det). Fyll formarna till 2/3 och grädda i mitten av ugnen, ca 10 minuter.
Låt svalna några minuter och stjälp sedan upp formarna.
Vispa ihop florsocker och yoghurt till glasyren och häll över muffinsen.