Recept

Skriv ut

Yoghurtcake

46- 6-8 port

Ingredienser

Pajdeg:
1 dl Lindahls Grekisk Yoghurt
3 dl vetemjöl
75 gr margarin
1 krm salt
1 msk kallt vatten

Fyllning:
3½ dl Lindahls Grekisk Yoghurt – avrunnen, rumstempererad
2 dl ananaskross – avrunnen
1 st citron – rivet skal och saft
175 gr skalade, grovhackade, rumstempererade mandariner
1 dl strösocker
2 st ägg – gula och vita var för sig
½ dl rostade solroskärnor – spara en msk
4 gelatinblad

Så här gör du

Hacka samman mjöl, salt och margarin.
Tillsätt yoghurt och vatten.
Arbeta snabbt ihop degen, den skall inte bli varm.
Låt degen vila en halvtimme under en köksduk.
Kavla ut degen i en form med löstagbar botten (24 cm i diameter).
Tryck upp deg på kanterna, nagga bottnen och ställ den i frysen ca 30 min.
Grädda i ugnen på 200 grader i ca 20 min (den ska vara genomgräddad).

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.
Blanda yoghurt med ananaskross, citronskal och saft, äggulor, mandariner och solroskärnor.
Krama ur, smält gelatinbladen och blanda med lite av yoghurtsmeten.
Rör sedan gelantinblandningen ner i resten av yoghurtsmeten..
Vispa äggvitorna och strösocker till skum.
Blanda de vispade äggvitorna under yoghurt/fruktblandningen.
Fyll pajskalet med fyllningen och strö över de resterande solroskärnorna.
Ställ kallt i minst 3 tim före servering.