Ingredienser
3 dl Grekisk Yoghurt
2 dl kokande vatten
1½ dl vetekross
1 tsk salt
3 msk ljust muscovadosocker
1 pkt jäst
4 msk olivolja
2 dl grynblandning el. havregryn
9 dl vetemjöl
Så här gör du
Koka upp vattnet och häll det över vetekrosset.
Tillsätt salt, muscovadosocker samt tillräckligt med yoghurt för att ge blandningen fingertemperatur.
Smula i jästen fin och blanda noga.
Tillsätt resten av yoghurten, olivoljan, grynen och vetemjölet.
Rör ordentligt tills degen släpper från bunken.
Låt degen jäsa i 45 min under en köksduk.
Knåda ordentligt och forma bullar.
Lägg bullarna på en plåt och låt jäsa ytterligare i 30 min.
Grädda i ugnen på 225 grader i 10 min.
Lägg sedan bullarna på galler och pensla med kallt vatten för en mjuk skorpa.