Recept

Skriv ut

Wraps med kyckling, avocado och quinoa

16-30 4 st port

Ingredienser

1 dl quinoa
50 g färsk babyspenat
½ Dutch chili
200 g kycklingkött, kokt eller grillad
2 tomater, urholkade
2 mogna avokado
1 tsk citronsaft
2 dl Lindahls Grekisk Yoghurt
1 msk färsk koriander, finskuren
salt
peppar
4 wrapbröd
4 ark folie

Produkter i detta recept

Grekisk yoghurt

Så här gör du

Koka quinoa enligt anvisningen på förpackningen och låt kallna.
Tvätta spenaten, låt torka och strimla den.
Skrapa bort kärnorna i chilin och fintärna den.
Grovtärna kycklingköttet och tomaterna.
Skrapa ur avokadoköttet med en matsked.
Hacka avokado och rör ihop med citronsaft, yoghurt och koriander.
Blanda krämen med övriga ingredienser och smaka av med salt och peppar.
Fördela fyllningen på wrapsen och rulla ihop.
Linda de färdiga wrapsen tätt i folien.

Tips:
Ersätt babyspenat med annan finstrimlad sallad eller isbergsallad
Anpassa styrkan efter egen smak
Krydda med Sambal Oelek eller currypasta

Receptet insänt av
Sara Ohlsson, Malmö

Cookie Settings