Recept

Skriv ut

Varma plommon med vaniljyoghurt

0-15 4-8 port

Ingredienser

1 kg plommon, halverade och urkärnade
4 msk rörsocker
1 lime, saften
3 dl Lindahls Turkisk Yoghurt
2-3 msk vaniljsocker(efter smak)
ev. lite florsocker

Så här gör du

Dela och kärna ur plommonen.
Lägg i ugnsfast form.
Strö över råsocker och limesaft.
Gratinera i 250 grader ca 5 min.
Blanda yoghurt med vaniljsocker
Smaka av med florsocker efter egen smak
Servera vaniljyoghurten till plommonen

Tips:
Dela stora plommon i kvartingar
Stek plommonen i en teflonpanna under hög värme
Mängden rörsocker anpassas till plommonens egen sötma
Vaniljyoghurten blir ännu lyxigare med Lindahls Rysk Yoghurt

Receptet insänt av
Anne-Louise Andersson, Österbymo