Recept

Skriv ut

Ugnspannkaka med exotisk fruktsallad

46- 4 port

Ingredienser

Pannkaka:
1 dl Lindahls Grekisk Yoghurt
2 dl mjöl
4 dl mjölk
4 ägg
1 km salt
1 tsk socker
2 msk smält smör

Fruktsallad:
6 dl exotiska frukter i bitar, t.ex.
Ananas
Mango
Papaya
Galiamelon
Granatäpple

2 dl Lindahls Turkisk Yoghurt
1 msk flytande honung
1 msk mynta, finskuren

Så här gör du

Rör ihop en slät pannkaksdeg av alla ingredienser. Sila degen om den inte är slät. Låt smeten vila i tio minuter.
Smör en ugnsfast form och fyll i degen i den. Grädda i ugn vid 225 grader i ca 30 minuter tills ytan är gyllenbrun.

Ansa och skär frukterna i snygga bitar. Dela granatäpplet och gröp ur kärnorna. Blanda kärnorna med övriga frukter. Lägg salladen i en skål.

Blanda yoghurt med honung och mynta.
Ringla såsen över fruktsalladen eller servera den på sidan om.

Tips:
Du kan byta granatäpplet mot 1 msk finhackad, syltad ingefära.