Recept

Skriv ut

Ugnspannkaka med bananer

4 port

Ingredienser

250 gram rimmat fläsk
1 stor banan eller 2 små
3 dl Lindahls Grekisk yoghurt
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk
salt
5 dl mjölk
6 ägg

Så här gör du

Sätt en långpanna i ugnen och värm till 200 grader.
Skär fläsket i grova tärningar. Skiva bananen.
Lägg fläsket och bananen i långpannan och grädda i ugnen i ca 10 minuter, tills fläsket är stekt.
Blanda mjöl, bakpulver och salt. Rör ihop mjölblandningen med resten av ingredienserna till en slät pannkakssmet.
Häll smeten över fläsket och bananen. Grädda i ugnen vid 200 grader i ca 40-50 minuter, beroende på långpannans storlek.
Sänk temperaturen och täck över med aluminiumfolie vid behov.

Detta recept är barnens favorit.

Receptet insänt av Madeleine Bjerkenlöv