Recept

Skriv ut

Turkiska lammfärsspett med äpplesallad

31-45 4 port

Ingredienser

500 g lammfärs

1 röd chili – finhackad

2 st vitlöksklyftor – finhackade

2 tsk Sumak – finns i välsorterade matbutiker

1 tsk malda korianderfrön

1 msk färsk mynta – finhackad

1 ½ dl Turkisk yoghurt

2 st svenska sommaräpplen – skivade

2 st morötter – skivade på längden med potatisskalare

1 rödlök – skivad

100 g fetaost – smulad

100 g machésallad –  går att välja någon annan

2 msk olivoja

1 msk citronjuice

8-10 träspett

salt och rosépeppar

Så här gör du

Blanda lammfärsen med chili, sumak, vitlök, korianderfrön, mynta, salt, peppar och yoghurt. Krama runt färsblandningen på träspetten med händerna. Tänk på att inte göra dem helt runda så de blir lättare att grilla. Grilla 4-5 minuter på varje sida.

Blanda äpple, morot, rödlök, machésallad med olivolja och citronjuice. Smaka upp med salt och peppar.

Toppa salladen med smulad fetaost innan servering.

Tips! Blötlägg träspetten innan så fattar de inte eld på grillen.