Ingredienser
500 g lammfärs
1 röd chili – finhackad
2 st vitlöksklyftor – finhackade
2 tsk Sumak – finns i välsorterade matbutiker
1 tsk malda korianderfrön
1 msk färsk mynta – finhackad
1 ½ dl Turkisk yoghurt
2 st svenska sommaräpplen – skivade
2 st morötter – skivade på längden med potatisskalare
1 rödlök – skivad
100 g fetaost – smulad
100 g machésallad – går att välja någon annan
2 msk olivoja
1 msk citronjuice
8-10 träspett
salt och rosépeppar
Så här gör du
Blanda lammfärsen med chili, sumak, vitlök, korianderfrön, mynta, salt, peppar och yoghurt. Krama runt färsblandningen på träspetten med händerna. Tänk på att inte göra dem helt runda så de blir lättare att grilla. Grilla 4-5 minuter på varje sida.
Blanda äpple, morot, rödlök, machésallad med olivolja och citronjuice. Smaka upp med salt och peppar.
Toppa salladen med smulad fetaost innan servering.
Tips! Blötlägg träspetten innan så fattar de inte eld på grillen.