Ingredienser
3 dl Lindahls Rysk Yoghurt
3 ägg
½ dl klippt dill
2 burk tonfisk i vatten à 150 g, avrunnen vikt
Salt
Nymalen vitpeppar
10 potatisar, råa, i tunna skivor
1 dl riven ost
3 msk smör
Så här gör du
Rör ihop yoghurt och ägg.
Grovhacka tonfisken.
Blanda tonfisk, yoghurt och dill.
Smaka av blandnigen med salt och peppar.
Lägg hälften av potatisen i botten på en smord ugnsfast form.
Häll över tonfiskblandningen.
Lägg resterande potatis ovanpå, salta och peppra lätt.
Strö osten jämnt över hela formen och klicka på resten av smöret överst.
Grädda i mitten av ugnen vid 200 grader i 30 – 40 minuter, tills potatisen känns mjuka.
Tips:
Garnera med skivade färska tomater.
Receptet insänt av Annsofi Pierre, Örebro