Recept

Skriv ut

Tomatbröd

46- 4 port

Ingredienser

1,5 dl Grekisk Yoghurt
50 g jäst
1,5 dl vatten
5 dl krossade tomater
3 msk olivolja
1 tsk torkad basilika
2 tsk torkad oregano
½ tsk salt
8 dl mjöl

Så här gör du

Alla ingredienser skall vara rumstempererade (du kan värma yoghurten i mikron).
Smula jästen och lös upp den i vattnet.
Blanda alla ingredienser förutom mjölet. När allt är blandat tillsätts mjölet. Arbeta ihop till en slät deg.
Låt degen jäsa under bakduk i ca 40 minuter.
Baka ut degen till frallor eller limpa.
Låt jäsa ytterligare i 15 minuter.
Grädda frallor vid 200 grader i ca 20 minuter, eller limpa vid 175 grader i ca 45 minuter.

Receptet insänt av Elias Strömberg, Eksjö