Ingredienser
400g fläskfilé
4 pitabröd
70g fetaost
10 körsbärstomater
1/2 rödlök
8-10 oliver
limejuice
olivolja
oregano
salt
peppar
Sås:
100g färsk gurka
1/2 dl Lindahls Turkisk yoghurt
1-2 vitlöksklyftor
dill
Så här gör du
Skär fläskfilén i små bitar. Blandaolivolja, citronsaft, oregano och peppar till en marinad. Lägg köttet i en påse tillsammans med marinaden i kylskåpet och låt dra 3-4 timmar.
Skär lök i tunna ringar, skär tomaterna i klyftor och ost i tärningar och blandaallt tillsammans.
Riv gurka på den grova sidan av rivjärnet och blanda med yoghurt,hackad vitlök och dill. Tillsätt salt efter smak.
Värm stekpannan och stek köttet påbåda sidorna tills det är klart. Värm under tiden brödet.
Lägg brödet på en tallrik, lägg på kött, grönsaker och ost. Häll sist på såsen och servera.