Recept

Skriv ut

Smörgåstårta upp och ner

16-30 4 port

Ingredienser

4 runda smörgåstårtbottnar

Grön fyllning:
Ett knippe färsk basilika
Ett knippe ruccolasallad
1 finhackad schalottenlök
1½ dl riven ost
Olivolja
Salt

Röd fyllning:
Ca 1 pkt serranoskinka
2 dl Lindahls Turkisk Yoghurt
1 dl riven ost
1 ungsbakad eller kokt rödbeta
Salt
Peppar

Garnering:
Ca 2 dl Lindahls Turkisk Yoghurt
Ca 1 dl lättmajonnäs
Några skivor serranoskinka
Ruccolablad
Finhackad färsk basilika

Så här gör du

Mixa ingredienserna till den gröna fyllningen. Röran ska ha ganska tjock konsistens.
Mixa eller finhacka rödbetan och blanda med yoghurten och osten.
Salta och peppra.
Skär bort de yttersta kanterna av bröden så de blir lättare att forma och lägg den första i botten på en lagom stor skål.
Bred ut grön fyllning och täck med bröd.
Lägg på skinkskivor och stryk ut rödbetsblandningen.
Fortsätt med ytterligare en botten, grön röra och det sista brödet.
Täck skålen med plastfolie och lägg en tallrik med tyngd ovanpå.

Låt stå kallt i ett par timmar.
Stjälp sedan upp tårtan på tallrik och bred yoghurt och majonnäsblandningen runt om.

Garnera med ruccola och snurror gjorda av skinka samt basilika runt kanterna.