Ingredienser
Stor smörgåstårtsbotten, 3-delad eller landgångsbröd
Fyllning:
5dl Lindahls Turkisk Yoghurt
1dl majonnäs
2 st. fintärnade äpplen
2 st. rödlökar, fintärnade
200 g skalade räkor
1 knippe dill, finklippt (spar en vipa)
300 g rökt renstek, fintärnad
Salt och peppar
Garnering:
2 dl Lindahls Turkisk Yoghurt
1 dl majonnäs
4 hårdkokta ägg
200 g skalade räkor
100 g rökt renkött
5 skivor valfri ost
2 tomater
Ca 10 cm gurka
Så här gör du
Rör ihop yoghurt med majonnäs, äpple och lök.
Smaka av med salt och peppar.
Blanda hälften av smeten med räkor och dill, hälften med rensteken.
Skär bort kanterna från brödet.
Lägg en botten på ett fat som får plats i kylskåpet.
Den andra botten läggs på ett plant underlag.
Bred rensteksblandningen på den första botten och räkblandningen på den andra.
Lyft med hjälp av t.ex. två stekspadar det andra lagret på det första.
Täck med den tredje botten.
Rör ihop yoghurt och majonnäs till garneringen och smaka av.
Bred blandningen på och runt smörgåstårtan. Var noga med att allt bröd är täckt.
Täck med matfilm och låt vila i kylen under natten.
Ta bort plasten och garnera med övriga tillbehör som bilden visar.
Tips:
Välj en ost som är smidig att rulla. Håll ihop ostrullen med ½ tandpetare.
Byt ut renstek mot varmrökt skinka.
Använd gärna frysta räkor och skala dem själv för bättre smak.
Receptet insänt av Karin Sundberg Johansson, Munkedal