Ingredienser
Botten:
4 äggvitor
2,5 dl florsocker
1 tsk limesaft
2 tsk potatismjöl
1-3 tsk färsk mynta beroende på styrkan
Fyllning:
1 dl Turkisk Yoghurt
2 gelantinblad
3 dl färska jordgubbar eller hallon
½ banan
1 msk socker
Rivet skal från 1 lime
1 msk limesaft
Garnering:
1 dl färska jordgubbar eller hallon
Så här gör du
Sätt ugnen på 100 grader.
Vispa äggvitorna till marängmassa. Tillsätt sockret lite i taget under vispningen. Sikta potatismjölet i marängmassan, blanda och tillsätt under fortsatt omrörning limesaft och finhackad mynta.
Spritsa smeten till en rund botten (18 cm) på ett bakplåtspapper. Avsluta med att spritsa resten av smeten som en upphöjd rand runt botten. Grädda i ca 30-45 minuter. Låt svalna.
Lägg gelantinen blött i lite vatten under 5 minuter. Mosa bären och banan med en mixer. Smaka av med socker och limeskal.
Värm yoghurten fingervarm. Krama ur gelantinen och hetta upp den i limesaften. Blanda noga gelantinblandningen med yoghurt och rör till slut i fruktblandningen. Ställ kallt en stund tills fyllningen börjar stelna. Bred fyllningen på tårtbotten och låt stelna på ett kallt ställe.
Garnera med färska bär.