Recept

Skriv ut

Savarinkaka med citrussirap

46- 4 port

Ingredienser

1 rund bakform med löstagbar botten, ca 21 cm

Kakan:
2,5 dl Lindahls Grekisk Yoghurt
200 g mjöl
1 tsk bakpulver
100 g finriven mandel
150 g socker
2 ägg
1,5 dl solrosolja
1 citron, raspet
1 krm salt
Smör och ströbröd till formen

Citrussirap:
1 dl vatten
200 g socker
1 apelsin, rasp och rasp
1 citron, saft och rasp
1 lime, saft och rasp

Så här gör du

Sikta mjöl och bakpulver, blanda med mandel och socker.
Tillsätt under noggrann omrörning övriga ingredienser.
Baka i en välsmord, bröad form vid 200 grader i ca 35 minuter. Testa med provsticka.
Låt vila 10 minuter innan kakan tas ur formen. Förvara övertäckt i rumstemperatur.

Blanda alla ingredienser till sirapen. Låt koka upp och sjuda i 30 minuter.
Låt svalna och förvara svalt till den skall användas.

En timme före servering lägges kakan på ett serveringsfat och dränks i citrussirapen.

Tips:
Servera med honungssötad yoghurt eller lättvispad grädde och rostad, grovhackad mandel.

Receptidéen insänd av Karin Löfman, Lund