Recept

Skriv ut

Saffranslimpa

1 st port

Ingredienser

1 avlång kakform, 1,5 liter
2 dl havregryn, 90 g
5 dl vetemjöl, 160 g
1 dl russin, 80 g
½ dl sötmandel (hackad), 40 g
2 tsk bikarbonat
1 krm socker
1 pkt saffran
2 msk mörk sirap el. honung
5 dl Lindahls Turkisk Yoghurt
till formen:
1-2 msk margarin/smör
2 msk ströbröd

Så här gör du

Krossa saffran genom att knacka med en knivrygg på dess påse.
Blanda saffran med alla övriga torra ingredienser.
Tillsätt yoghurt och sirap/honung och rör ihop till en lös smet.
Smörj och bröda kakformen och häll i smeten.
Grädda brödet i nedre delen av ugnen vid 200 grader i ca:30 min.
Sänk temperaturen till 160 grader och grädda ytterligare 20 -30 minuter.
Receptet insänt av
Jenny Axelsson, Motala