Recept

Skriv ut

Saffranslimpa

1 st port

Ingredienser

1 avlång kakform, 1,5 liter
2 dl havregryn, 90 g
5 dl vetemjöl, 160 g
1 dl russin, 80 g
½ dl sötmandel (hackad), 40 g
2 tsk bikarbonat
1 krm socker
1 pkt saffran
2 msk mörk sirap el. honung
5 dl Lindahls Turkisk Yoghurt
till formen:
1-2 msk margarin/smör
2 msk ströbröd

Produkter i detta recept

Turkisk laktosfri yoghurt

Så här gör du

Krossa saffran genom att knacka med en knivrygg på dess påse.
Blanda saffran med alla övriga torra ingredienser.
Tillsätt yoghurt och sirap/honung och rör ihop till en lös smet.
Smörj och bröda kakformen och häll i smeten.
Grädda brödet i nedre delen av ugnen vid 200 grader i ca:30 min.
Sänk temperaturen till 160 grader och grädda ytterligare 20 -30 minuter.
Receptet insänt av
Jenny Axelsson, Motala

Cookie Settings